HTML

Online marketing nem csak nőknek

Friss topikok

2014.04.04. 15:31 Miamano82

Mi a responsive oldal?

A responsive weblap felismeri, hogy az aki az oldalon van az milyen készüléket használ (mobil, tablet, PC, laptop. stb. ). Alkalmazkodik a készülék a tartalomhoz, így tisztán és olvashatóan jelenik meg. Tehát ha valaki mobilon nézi meg az oldaladat akkor nem lesz szétcsúszva az oldalad. Átlátható és könnyen megtalálja az információt amit keres. Ma az ilyen típusú felhasználóbarát online marketinges hozzáállás nélkülözhetetlen a sikerhez.

Responsive-Web-Design.png

  Milyen a jó responsive oldal?

  • Egyszerű navigáció és átláthatóság

  • A menüfelépítés jó látható legyen

  • Lehetőleg függőlegesen egymás alatt legyenek

  • Nagy ikonokkal, hogy még mozgásban (ha valaki épp megy, márpedig max a BKV-n ülnek) is könnyű legyen megnyomni.

  • Ne legyen zsúfolt, jól elkülönüljenek a fontos részek.

  • Ne legyen túl színes az oldal felépítése, de hasonlítsunk arra az oldalra amit az otthoni gépükön is megnéznek. Így ha már otthon járt az oldaladon, biztos, hogy több esélyt ad a responsive oldaladnak is, mert felismeri.
  • Gyors legyen

  • Az oldal kis képekkel jelenjen meg és ne árazd el képekkel. Az animációkat meg tartogasd a hagyományos honlapra. Az embereknek nincs ideje és csak a tartalom érdekli.

 

Responsive oldal előnyei

  • Plusz pénzt hoz. Gondolj bele, ha van egy éttermed és valaki éterembe akar menni a mobilján megnézi, hogy hol van hozzá a legközelebbi étterem és ha megtalálja az oldalad, de nem “tud rajta eligazodni” akkor a konkurenciád oldalán fog böngészni és neki visz pénzt nem neked.

  • Költséghatékony, mintha ha csak mobilra optimalizálnád az oldalt.

  • Időt takarítasz meg vele,mert a tartalmat csak egyszer  kell feltölteni és minden kommunikációs eszközre hatékony

 Fontos megjegyeznem, ha felkeresel egy céget akivel megakarod csináltatni, a responsive oldalad “ ismerd meg őket”. Vannak nagyon jó szakemberek, de fontos, hogy a te érdekeidet tartsák szem előtt és ne a pénzt. Sajnos találkoztam már olyan programozókkal akik csak összedobtak “valamit” és a változtatásra már nem voltak hajlandóak, mondván, hogy megcsinálták azt ami az árban volt. Mérd fel a helyzetet és ne minden esetben sajnáld a pénzt a responsive oldalra, mert idővel biztos megtérül. Akinek ilyen oldala nincs az idővel lemarad. Még csak nemrég kezdődött el a mobil láz, de a vállalkozók egyre jobban kezdik felismerni, hogy ma már nem lehet honlap egy responsive oldal nélkül.

Ha többet szeretnél megtudni, akkor itt olvasgathatsz!

Szólj hozzá!

Címkék: responsive oldal mobil oldal mobilra optimalizált oldal


A bejegyzés trackback címe:

https://onlinemarketingnemcsaknoknek.blog.hu/api/trackback/id/tr695914074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása