HTML

Online marketing nem csak nőknek

Friss topikok

2014.03.26. 14:07 Miamano82

Spam - avagy a hírlevelek rémálma

Spam nem más mint kéretlen levelek, amit általában tömegesen küldenek ki a különböző hírlevél szolgáltatók. Biztos te is találkoztál már olyan e-maillel ami felbosszantott és nyomban megnyomtad a Spam gombot.

 Ahhoz, hogy a hírlevél ne kerüljön a spamba. Amit ugye küldesz a látogatóknak akik feliratkoztak a honlapodra, nem kell mást tenned csak figyelned kell és mindent úgy csinálni amit te is elvárnál másoktól, hogyhogy viselkedjenek veled. Mindent a címzett szemszögéből figyelj.

 Először is, ha valaki megtisztelt azzal téged, hogy feliratkozott a hírleveledre te is tiszteld meg azzal, hogy nem bombázod ezer hírlevéllel.

Ha feltüntetted a feliratkozásnál, hogy hetente vagy 2 hetente küldesz neki e-mailt akkor azt is csináld. Ez azért fontos, mert ha 2 hónapig nem küldesz neki semmit, akkor elfelejti, hogy ki vagy, még azt is elfelejti, hogy feliratkozott, ekkor benyomhat téged spamnek.

Ha ez mégis előfordul akkor az e-mail elején figyelmeztesd, hogy ezt a levelet azért kapta mert ezen a dátumon erre a honlapra feliratkozott.

Nagyon fontos, hogy a jó tartalom mellett mindig legyen jól látható a leiratkozási link. Sokan nem szeretik, ha leiratkoznak a hírlevelükről, mert úgy gondolják ezzel elveszítenek egy potenciális vevőt. De gondoljunk bele mi a jobb. Ha benyom bennünket spamnek és ez által a spam szűrők figyelik azt, hogy itt gond van ezzel a szolgáltatással és idővel több feliratkozott veszítünk vagy egyszerűen csak elvesztünk egy lehetséges ügyfelet.

 

Hogyan működnek a spam szűrők?

 

A spam szűrők úgy működnek, hogy kiszűrik a tömegesen kiküldött kéretlen leveleket. Na de mi alapján tudja egy program, hogy az egy kéretlen e-mail?

 

Nagyon, de nagyon sok mindent figyel a spam szűrők algoritmusa. Ezek többek közt:

  •  Figyeli az üzenetek tárgy mezőjét és a címsorát, valamint ha a tartalomban sok a pornó szó vagy egyéb közösséget sértő kifejezés akkor a statisztikai számítások alapján már tiltólistára kerül a e-mail.

  •  Nem szabad nagybetű szavakat használni. Az olyan mintha valakivel ordibálnál.

  •  Ne csak képet vagy linket küldj, főleg ne nagy méretű e-mailokat. Keverve legyen a tartalomban szöveg is, de mindig a szöveg legyen nagyobb arányba.

  •  Soha ne hivatkozz a kiküldött e-mailba egy másik oldalra. Lehet, hogy az már tiltólistán van, így te is felkerülhetsz.

  •   A kiküldött e-mailokat egy azon feladótól korábban a címzett spamnak jelöli-e, vagyis berakta-e a spam mappába. A Gmailon csak egy gomb nyomással el lehet ezt intézni.

  •  A Spam szűrő figyeli, hogy honnan érkezik a levél, melyik szerverről, tárhelyről. Megjegyzi a szerver IP címét. Például ha van egy hírlevél szolgáltató aki ugyebár több vállalkozóval dolgozik együtt és előfordul, hogy valamelyik vállalkozó az ügyfeleit bombázza kéretlen hírlevelekkel, akkor a többi vállalkozó ügyfeleinek is a kiküldött e-mailjait tiltólistára teszi vagyis spamnak ítéli meg. Persze ez csak akkor fordulhat elő, ha előfizetős ügyfelei vagyunk a hírlevél küldő cégnek. Ha megvásároltuk a hírlevél küldő rendszert akkor emiatt nem kell tartanunk.

 

Ha ezek közül valamelyik előfordul akkor még nincs nagy gond, ugyanis a spam szűrők egy pontozási rendszer alapján működnek és ha elérik a kritikus pontot akkor kerülnek automatikusan a spam mappába a levelek.

Szólj hozzá!

Címkék: spam hírlevél leiratkozás


A bejegyzés trackback címe:

https://onlinemarketingnemcsaknoknek.blog.hu/api/trackback/id/tr315879818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása